Kuntavaalivuosi

Maanantai 25.1.2021 klo 10.46 - Timo Puustinen


Talvi vuonna 2021 alkaa olla hyvässä vauhdissa. Lunta tulee lähes joka päivä ja sitä on tällä hetkellä lähes koko maassa. Tänä talvena on hiihtämään päässyt koko maassa ja hiihtovälineet alkavat olla liikkeissä vähissä. Näin koronan aikaan hiihto on turvallinen liikkumismuoto, jossa lähikontakteista ja koronan tarttumisesta ei ole vaaraa.



Itsekin olen päässyt näillä lumilla hiihtämään jo 300 kilometriä. Vaikka viime talvesta puhuttiin, että oli huono hiihtotalvi, niin nyt olen suurin piirtein viime talven vauhdissa määrän osalta. Viime talvena varsinkin kevät oli meillä erinomaisten hiihtokelien aikaa ja itselleni tuli 1000 km täyteen ja viimeinen hiihtokerta oli niinkin myöhään kuin 8. huhtikuuta.



Kuluvasta vuodesta näyttää harrastusten osalta tulevan työntäyteinen. Minut valittiin viime vuoden joulukuussa Keskustan Joensuun kunnallisjärjestön vaalipäälliköksi kevään 2021 kunnallisvaaleihin. Kunnallisvaalit pidetään 18.4. Vaaliasioiden organisoinnissa tulee eteen monta uutta asiaa, jota ei ole aiemmin tarvinnut tehdä. Tilannetta mutkistaa nyt vielä erikoisesti korona pandemia, jonka johdosta normaali vaalityö ei todennäköisesti tule koko keväänä onnistumaan. Tällä hetkellä AVI on kieltänyt yli 20 hengen kokoontumiset 22.2 saakka ja jatkoa seuraa, jos tilanne ei olennaisesti parane. Rokottaminen virusta vastaan etenee varsin hitaasti ja kun rokotteen saatavuudessa näyttää olevan ongelmia alkuperäisiin ilmoituksiin nähden, niin pandemia vaan pitkittyy.



Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että näistä vaaleista tulee entistä enemmän some vaalit. Mainostaminen sosiaalisessa mediassa, vastaaminen vaalikoneisiin jne. nousee näissä vaaleissa entistä merkittävämäksi.



Kaikesta huolimatta vaalit pidetään ja saadaan uudet valtuustot kuntiin ja kaupunkeihin huhtikuussa. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kevät tulossa.




Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini