Kunnallisvaalit

Maanantai 9.8.2021 klo 11.01 - Timo Puustinen


Keskustan Joensuun kunnallisvaalitulos oli hyvä. Keskustan vahva ehdokasasettelu toi ryhmälle yhden valtuustolisäpaikan eli valtuustoryhmämme koko nousi 13 valtuutettuun. Kannatuksemme vaaleissa oli edellisten vaalien tasoa 20,5 %.

Vaalien jälkeen käydyissä valtuustoryhmien välisissä neuvotteluissa päästiin varsin nopeasti sopuun luottamusmiespaikkojen jaosta tulevalle neljävuotiskaudelle.

Joensuun Keskusta sai valtuuston toiseksi suurimpana ryhmänä arvokkaimman kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikan, kun sosialidemokraattien kansanedustaja halusi valtuuston puheenjohtajuuden. Tämän lisäksi Keskusta sai useita puheenjohtajauuksia mm. koulutus- ja varhaiskasvatuslautakunnan sekä kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtajuuden. Keskustalta on puheenjohtaja myös Business Joensuussa, kaupunginhallituksen omistajaohjausjaostossa, Karelia Ammattikorkeakoulussa ja alueellisessa jätelautakunnassa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi keskusta valitsi omassa kunnallisjärjestön kokouksessaan eniten ääniä saaneen ylilääkäri Juha Mustosen. Hän on myös kaupunginhallituksen omistajaohjausjaoston puheenjohtaja. Koulutus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin toimittaja Pekka Puustinen sekä kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtajaksi fysioerapeutti Päivi Eteläpää. Karelia Ammattikorkeakoulun puheenjohtajaksi valittiin professori Paavo Pelkonen, Business Joensuun puheenjohtajaksi valittiin eduskunta-avustaja Jere Nuutinen ja alueellisen jätelautakunnan puheenjohtajaksi valittiin maanviljelijä Asko Miettinen.

Itseltäni vaalit menivät myös hyvin. Sain 192 ääntä, jolla tulin valituksi kaupunginvaltuustoon. Lautakuntatyöskentelyyn osallistun kaupunkirakennelautakunnassa, jossa olen varapuheenjohtajana. Kaupunkirakennelautakunta on minulle tuttu toimiala myös aimmilta valtuustovuosilta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini