Maakuntaliiton nelivuotiskausi

Perjantai 24.5.2013 klo 22.45 - Timo Puustinen


Maakuntaliiton luottamustoimien osalta oli tänään osaltani viimeinen kokouspäivä, kun Maakuntaliiton hyvinvointiryhmä kokoontui vuoden toiseen kokoukseensa. Hyvinvointiryhmä on kokoontunut vuosittain 4-5 kertaa.

Olen ollut maakuntaliiton hallituksen jäsen 4 vuoden ajan. Hallituksen jäsenyys alkoi kesäkuussa 2009 ja päättyy nyt, kun uusi maakuntavaltuusto kokoontuu 3.6.2013 kokoukseensa ja valitsee uudet luottamushenkilöt. Viimeinen maakuntahallituksen kokous oli 20.5.2013, jolloin maakuntahallitus antoi mm. ehdotuksensa maakuntakaavan 3. vaiheesta maakuntahallitukselle. Tämä kaavan valmistelu oli maakuntahallituksen tärkeimpiä tehtäviä kuluneella kaudella.

Maakuntaliiton hallituksen jäsenenä toimin 4 vuoden ajan hyvinvointiryhmän puheenjohtajana. Toinen tehtävä oli Järjestöasiain neuvottelukunnan puheenjohtajuus kesäkuusta 2009 kesäkuuhun 2011 ja siitä eteenpäin varapuheenjohtajuus. Molemmat tehtävät ovat olleet mielenkiintoisia ja ovat tuoneet runsaasti uutta tietoa ja näkemystä itselleni myös kunnalliseen päätöksentekoon.

Maakuntahallituksen jäsenyys oli varsin antoisa 4 vuoden jakso luottamustoimena. Hallituksen jäsenyys oli myös työteliäs, sillä asioita ja niihin liittyvää taustamateriaalia oli runsaasti. Maakuntahallituksen nelivuotiskautta ei oikein voi sanoa menestystarinaksi, sillä Pohjois-Karjala tuntui valtiovallan taholta tehdyissä päätöksissä olevan jatkuvasti menettäjänä. Mutta myönteistä kehitystäkin Pohjois-Karjalaan saatiin ja joka tapauksessa liiton edunvalvojana niin luottamushenkilöt kuin toimihenkilöt ovat parhaansa yrittäneet.

Toivotan valittaville uusille luottamushenkilöille menestystä Pohjois-Karjalan kehittämisessä ja edunvalvonnassa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini