Joensuu ja Outokumpu

Perjantai 22.6.2012 klo 10.16 - Timo Puustinen


Juhannusaaton aattona tuli esille kuntaliitosselvitys Joensuun ja Outokummun välillä. Molemmat kaupunginhallitukset käsittelevät ehdotusta kuntaliitosselvityksen aloittamisesta juhannuksen jälkeen pidettävissä kokouksissa.

Aloitteen kuntaliitosselvityksen tekemisestä on tehnyt Outokummun kaupunki. Ennen ehdotuksen tekemistä Joensuulle on Outokummun kaupunginjohtaja keskustellut asiasta kaupunginhallituksen kanssa. Myös Outokummun kaupunginvaltuusto on linjannut myönteistä kantaansa kuntaliitosselvityksille huhtikuussa.

Olen kannattamassa selvityksen tekemistä vapaaehtoiselta pohjalta. Tämähän on myös Keskustan kanta, että hyväksymme täysin vapaaehtoiset kuntaliitokset.

Tämä kuntaliitosselvitys on sikäli mielenkiintoinen, että Joensuulla ja Outokummulla ei ole yhteistä rajaa. Se ei kuitenkaan ole enää kuntaliitoksen esteenä. Tämä kuntaliitosselvitys ei ole ketään vastaan, kuten kaupunginjohtaja Kari Karjalainen on todennut. Tämä on Joensuun ja Outokummun yhteinen hanke, jolla yritetään hoitaa kuntien tarjoamat palvelut asukkailleen mahdollisimman hyvin.

Olen ollut johdattamassa yhtenä henkilönä Tuupovaaran ja Joensuun välistä kuntaliitosta v.2005. Tämä kuntaliitos on toteutunut hyvin, sillä se lähti liikkeelle täysin vapaaehtoiselta pohjalta. Uskon, että myös tämä Joensuun ja Outokummun kaupungin hanke johtaa myönteiseen tulokseen ja sillä on hyvät mahdollisuudet onnistua.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini